zaterdag 17 januari 2015

Vogels tellen

Het vriest weer! Joepie! In de tuin heb ik net allemaal netjes op gehangen en zaad gestrooid voor de vogels. Het is dit weekend namelijk de Nationale Tuinvogeltelling. Wat is dat? Het is een nationaal iets van de vogelbescherming dat iedereen die wil een half uur lang vogels in de tuin telt. Iedereen stuurt de resultaten op, en dan komt er een resultaat uit met meest getelde vogels enzo. Ik doe er zelf denk ik al zo'n vijf jaar aan mee, ik ga het morgen ook doen.
Als je ook mee wilt doen kun je voor meer informatie naar de website gaan (klik hier). Je gaat dus een uur lang voor het raam zitten. Je telt de vogels per soort. Je mag pas aangeven dat je twee vogels hebt gezien als je ze allebei tegelijk ziet. Dit is omdat je best een vogel kunt zien in je tuin, die dan wegvliegt en later weer terug komt. Het is dus dezelfde vogel, en het gaat erom hoeveel er zijn. Dit wordt ook allemaal uitgelegd op de website, en daar staan ook allemaal lijsten met vogelnamen enzo op, dus no worry als je niet veel vogelsoorten kent.
Tips: Hang je tuin vol met vogelvoer om de vogels naar je tuin te lokken, maar wacht nadat je het voer hebt opgehangen wel een paar uur, dan kunnen de vogels je tuin "ontdekken". Hang niet alleen maar netjes op, strooi ook voer. Veel vogels kunnen helemaal niet aan netjes hangen (merels, duiven, ...), en kunnen dan dus ook niet bij het voer.
Veel succes!
Alvast wat foto's om in de vogelmood te komen :-)


Een leuk zelfmaakding: Koop een kokosnoot, boor een gaatje in de bovenkant, drink het sap dat eruit komt op, zaag een kwart uit de kokosnoot, eet alle kokos op en je houd een vogelvoederding over!


Pinda's


Huisje voor de niet-hangenkunnende vogels


Koolmees in actie!


MjamMjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten