vrijdag 5 februari 2016

Brownies bakken

Hallo! Beetje lang geleden, oeps... Druk met van alles, blalabla. Gisteren heb ik brownies gebakken, en oh wat zijn ze lekker geworden. Ik heb mijn eigen versie bedacht met walnoten en cranberries en witte chocola (ook al smelt chocola tijdens het bakken weg en zie je er niks meer van). Natuurlijk ben ik zo aardig om het recept met jullie te delen!

Ingrediënten (voor een vorm van ongeveer 20x30 cm):

- 225 g boter
- 2 eieren + 1 eierdooier
- 125 g bloem
- 220 g suiker (dat kan nog minder, dit is al een derde minder dan normaal)
- 115 g pure chocolade
- 25 g cacaopoeder
- 3 theelepels vanillesuiker
- handvol cranberries (of meer)
- handvol walnoten (of meer)
- handvol brokken witte chocolade (of meer)
- snuffie zout
- *andere lekkere dingen die er doorheen zouden kunnen*


1. Smelt de pure chocola en de boter au bain-marie (dus in een kom boven een pan kokend water)
2. Klop de eieren en eierdooier, de suiker, de vanilliesuiker en het zout (niet vergeten!) met een mixer een aantal minuten tot een vieze gele massa
3. Roer de gesmolten chocola + boter door de vieze gele massa (voorzichtig, niet met de mixer!)
4. Roer de bloem en het cacaopoeder door bruin geworden massa
5. Gooi alle losse ingrediënten die je nog over hebt door het beslag
6. Bekleed een ingevette bakvorm met bakpapier en kwak het beslag in de vorm (hoeft niet heel netjes)
7. Zet de vorm in een voorverwarmde oven op 175 graden (stand 2) en bak de brownies 40 minuten.
8. Klaar is kees, veel eetplezier!
9. Als je de brownies niet in een keer opeet, zorg er dan voor dat de brownies niet uitdrogen, dan blijven ze het lekkerst!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten