dinsdag 8 september 2015

Zoete Herman

Hoi! De kou heeft mij niet zo goed gedaan, ik ben nu ontzettend verkouden (mijn neus is een snotkanon, mijn oor zit dicht), moet de hele tijd hoesten, ben moe en dus half ziek en vandaag ben ik dus ook niet naar school geweest. Ik had wel naar school gekund, maar dan was de kans dat ik echt ziek wordt nog groter, en ik heb de komende week nog een aantal dingen te doen dus dan is ziek worden niet echt handig.
Maar ja. Iedereen is wel eens ziek. Iedereen heeft ook vast wel eens een Herman gebakken, maar ik had dat nog nooit gedaan. Voor degenen die Herman niet kennen (zoals ik); Herman is een vriendschapsbrood. In het beslag zit gist, dus rijst het beslag steeds op. Doordat je er suiker aan toevoegt blijft het beslag rijzen. Na tien dagen deel je je beslag in vieren en bak je van een deel een cake/brood. De andere drie delen geef je door aan je vrienden, die het beslag weer verder laten rijzen, het in vieren delen en weer weggeven. Zo blijft je vriendschap voor eeuwig...
Ik heb dus ook zo'n beslagje gekregen waar ik een Herman van moest bakken. Dus ik elke dag het beslag doorroeren en soms nieuwe ingrediënten toevoegen. Op de tiende dag drie delen weggegeven en zelf van een deel een cake gebakken. Ik heb er foto's van gemaakt, dus kun je zien dat er lekker uitziet. Met nadruk op uitziet, want hij smaakte niet heel erg lekker. Ik heb me helemaal aan het recept gehouden, maar de cake was veeeel te zoet! Lekker dan. Ik ben hem nu wel aan het opeten, weggooien is ook zonde, al helemaal nadat je Herman zo veel liefde en aandacht hebt gegeven (ahum). Zie hier het eindresultaat!


Het beslag op dag 1



Beslag verdelen om de volgende dag uit te delen.



Ingrediënten toevoegen zodat het nog een beetje lekkerder wordt.



Ahum. Ik kon niet in de keuken aan het werk dus moest het maar op tafel...



Het eindresultaat





Dit kreeg ik bij de Herman, ik heb wel even een paar dingetjes aangepast...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten