Dit is het basisrecept:
Een eigen recept, dit is een basisrecept, je kunt zelf dingen toevoegen, wees creatief!
Ingrediënten (voor zo'n 25 koekjes)
- 210 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 110 gram boter
- 60 gram havermout (dit kun je weglaten, gebruik dan wat meer meel.)
- mespunt zout
- 4 eetlepels melk
- lekkere dingen (denk aan kokos, gedroogd fruit, chocola, enz...)
Mix alle droge ingrediënten door elkaar. Gooi de boter erbij en gebruik twee messen om de boter in kleine stukjes te "hakken". Voeg nu de melk toe. Als je dingen toe wilt voegen, doe dat nu dan. Kneed met koude handen (hou ze even onder de koude kraan als ze te warm zijn) het deeg tot een mooie bal. Het deeg moet niet aan je vingers blijven plakken, maar je moet het wel makkelijk tot een bol kunnen vormen zonder dat er stukken afvallen. Als dit niet zo is, voeg dan wat meer melk of juist meel toe zodat het deeg niet meer plakt/uit elkaar valt. Maak nu kleine bolletjes zo groot als een ... tja, een aardbei?, een grote druif? en druk ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer even uit hoe groot je bolletje moet zijn voor een mooi koekje. Bak de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden of op stand 3 bij een gasoven. Als je de koekjes uit de oven haalt laat je ze even afkoelen, en daarna eet je ze allemaal in één keer op :-)
Ongebakken koekjes
Een hele bakplaat vol!
9 chocoladekoekjes opgestapeld (ze bleven nog staan ook!)
Cranberrykoekjuuuuhs
Chocolade - Cranberry (welke lijkt jou het lekkerste?)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten